Samsung taisa mākslas darbus!
Publicēts 28. maijā, 2009.
Pasaulslavenais arhitekts Īvs Behar ir pabeidzis savu LED instalāciju, sadarbojoties ar Samsung

Samsung uzsāk jaunu LED televizoru marketinga kampaņu kopā ar Īvu Behāru.

Slavenais industriālā dizaina meistars uzslavē Samsung spēju apvienot savos produktos dizainu, modernākās tehnoloģijas un draudzīgumu apkārtējai videi.

 

Samsung Electronics uzsāk sadarbību ar slaveno industriālā dizaina mākslinieku Īvu Behāru (Yves Bahar), pamatojoties uz kopīgiem uzskatiem dizaina un vides saudzēšanas jomā.

            Samsung un Īvs Behārs šajā gadā sadarbosies globālās mārketinga kampaņas ietvaros, kas tiks veidota, lai popularizētu LED tehnoloģiju un uz tās balstītos pētījumus. Šī sadarbība jau ir sākusies ar īpašu Samsung mākslas darbu, kurš radīts iedvesmojoties no kompānijas jaunākajām LED tehnoloģijām, kā arī no dizainera personīgās vairāku gadu pieredzes darbā ar LED tehnoloģijām un apgaismojumu. Mākslas darbs ar nosaukumu Lightwave jau 15. maijā tika izstādīts Čikāgas Mākslas institūtā (CAI). 

            Šis mākslas darbs ietver trīs galvenos motīvus: LED tehnoloģijas, vides līderība un uz pieredzi pamatots dizains. „Instalācijas ar nosaukumu LIGHTWAVE izveidē es sadarbojos ar Samsung, lai radītu sajūtas, kas vēsta par gaišāku nākotni. Mani iedvesmojis tas, kā vienkāršas tehnoloģijas (tādas kā televizora iekšienē sastopamie gaismas viļņi) var tikt izmantotas, lai radītu patiesi maģiskas sajūtas. LIGHTWAVE mākslas darbā ir attēlota abstrakta ainava, kas veidota no plāniem, atsevišķi izgaismotiem slāņiem, tādējādi dodot iespēju radīt virkni dinamisku gaismas efektu. Mēs vēlējāmies radīt uzskatāmu darbu, kas izceļ to skaistumu, vides efektivitāti un maģiju, ko spēj dāvāt šī jaunā Samsung LED tehnoloģija. Es ceru, jums patiks!” stāsta Īvs Behārs.

Samsung Vizuālo displeju nodaļas prezidents Bo-Keuns Jūns (Boo-keun Yoon) šo kompānijas sadarbību ar tādu augsta līmeņa dizaineri kā Īvu vērtē ļoti atzinīgi. „Mēs esam ļoti gandarīti un lepni par mūsu iespēju nodibināt šīs stiprās saites ar Īvu Behāru līdz ar pilnīgi jaunas, nākamās paaudzes LED televizoru kategorijas prezentēšanu”, viņš stāsta.

„Kā dizaineris, es ticu, ka pastāv atbildība attēlot ne tikai šodien ap mums esošo pasauli, bet arī pienākums iezīmēt mūsu tālāko ceļu. Ikvienam no mums ir nepieciešamas sajūtas, kas mūs iedvesmo, padara mūsu dzīves bagātīgākas un daudz vērtīgākas. Ikvienā darbā, ko mēs paveicam, mēs cenšamies realizēt šo pienākumu būvēt labāku nākotni, mūsu darbos iekļaujot domāšanas veidu, kas nes atbildību par visu – par ķermeni, par prātu un arī apkārtējo vidi,” tā par savu māksliniecisko darbību izsakās Īvs Behārs.

Par mākslinieku

            Īvs Behārs ir daudzkārt apbalvots industriālais dizaineris, kas dibinājis integrētā dizaina studiju Fuseproject Design, kas nodarbojas ar zīmolu emocionālās pieredzes veicināšanu ar īpašu stāstu radīšanu. Behārs izpelnījies augstu uzmanību, pateicoties tehnoloģiju izmantošanai savā mākslā, un ieguvis atzinību kā līderis kustībai, kas popularizē dabīgu, ilgtspējīgu dzīvošanu un patērēšanu. Starp viņa daudzajiem sasniegumiem ir jāmin darbs pie OLPC projekta, kas 2008. gadā ieguva Londonas dizaina muzeja Gada dizaina balvu; 2007. gadā viņš iekļuva žurnāla Times 25 populārāko fantastu jeb sapņotāju sarakstā, kā arī kopš 2004. gada Īvs ir desmitkārtējs augsti novērtētās Red Dot Design Award apbalvojuma ieguvējs.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: